Sunce sija kao tepsija ,mene pukla depresija

Sunce sija kao tepsija,mene pukla depresija. lijecim frustracije i eto

19.02.2018.

Nako ja

Ima jedan dedo P*rvA , puniji, s brkovima vrlo često prigovori u džamiji. Pogotovo mladim momcima. Vazda namrgođen. Bilo sta kaze kao tradicija dvaput je i meni prigovorio. Lik je bio u Njemačkoj dosta dugo. Sin mu u ratu pobjegao iz armije i dezertirao u Njemačku. Iza svakog rondanja ima neka impotencija nekad neki psiholog rekao. A dedo je ogradom ušao u držvno i ogromnu kućetinu sazidao. Prića mu komšiluk da mu sin tuće ženu u stubištu a dedo brko ide da udari njega da odbrani snahu. A tom grmu leži zec . Ima narodna pometi ispred svoje kuće pa drugima nesto reci. A sin mu ode na sufi halke kod šejh brzine . Jah

12.02.2018.

Bijesni pas

BIJESNI PAS „Budi pristojan, budi profesionalan, ali imaj plan da ubiješ svakoga ko ti stane na put.“ Ovo je savjet kojeg je američki ministar odbrane, general Džejms Matis, dao američkim marincima u Iraku 2003. godine. Džemsa Matisa, koji ima nadimak "Bijesni pas", odlikuje beskompromisan i surov stav prema svima koje smatra neprijateljima SAD. Poznat je po direktnim i kontroverznim izjavama. Uz nadimak „Bijesni pas“, ima još jedan nadimak: "ratni kaluđer", jer se nikada nije ženio niti imo djecu. Penzionisao se 2013. godine, nakon što je bio na čelu Američke centralne komande, vojnog krila zaduženog za sve snage na Bliskom istoku. Prije nego što je postao šef Centralne komande 2010. godine, Matis je bio na čelu Američke združene komande i istovremeno bio vrhovni komandant snaga NATO-a. Matis je predvodio udarni bataljon u Zaljevskom ratu 1991. i komandovao snagama u napadu na južni Afganistan 2001. godine. Komandovao je divizijom marinaca u vrijeme invazije na Irak 2003. i odigrao jednu od ključnih uloga u bici za Faludžu godinu kasnije. Matis je bio jedan od najžešćih kritičara bliskoistočne politike Baraka Obame, a naročito njegovih stavova prema Iranu, kojeg je nazvao "najvećom prijetnjom za mir i stabilnost Bliskog istoka". Ono zbog čega Matisa u Americi istovremeno poštuju i kritikuju jeste njegov oštar jezik, zbog kojeg je 2005. bio oštro kritikovan u javnosti. Tada je vojnicima u San Dijegu rekao: „Zabavno je pucati u neke ljude. Biću rame uz rame s vama. Volim dobru tuču.“ Zatim je spomenuo Afganistan. "Idete u Afganistan, zemlju u kojoj ćete se suočiti s ljudima koji šamaraju žene jer ne nose maramu. Znate, takvi tipovi nemaju zrno muškosti u sebi, što je još jedan razlog zbog kojeg je vraški zabavno pucati u njih“. Evo još nekih izjava "Bijesng psa": Ne muči me nesanica zbog brige o mogućem neuspjehu. Pa, ja ne mogu ni riječ spelovati kako treba, a kamoli da brinem o tome. Prvi put kada dignete nekoga u zrak, nije nevažna stvar. Ono, što hoću da kažem, jeste da u svijetu postoje razne seronje koje treba ubiti. Dolazim u miru. Ne nosim artiljeriju sa sobom. Ali, upozoravam vas: Ako se zajebavate sa mnom, sve ću vas pobiti. Najvažnijih 15 centimetara na bojnom polju nalaze se između vaših ušiju. Nema ničeg boljeg nego kad pucaju na vas i promaše. To je zaista fantastično. Zamoliću vas da nas ne prevarite. Ako to uradite, oni, koji prežive, pisaće o onome šta ćemo raditi u vašoj zemlji u idućih 10.000 godina.

10.02.2018.

Bum bala bum trl

Nešto mi je naumpalo da nabavim kornjaču. Da malu slatku kornjaču , slučajno sam na instagramu vidio par slika i nešto mi naumpalo. Nekad sam imao i plan da imam mini zoo vrt sa kornjačama , to bi bilo na mom ranču zajedno sa bizonima i škotskim govedima Možda bi i imao par buša i sivo gatačko govedo , magarce , bosanske brdske konje , koze o da farmu koza i proizvodnja sira . Neko etno selo ili ranč , možda i jedno i drugo 😇 hjoj nekad je mašta bolja od stvarnosti.

Sunce sija kao tepsija ,mene pukla depresija
<< 02/2018 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728

MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
80652

Powered by Blogger.ba